Workshop volwassenen      Workshop en cursusaanbod 2017  

                                      School voor spel en poppenspel 

Kijk hier naar een film over workshops poppenspel voor volwassenen

Coaching/begeleiding van poppen-spelers en theater(clown-dans-improvisatie)-makers: 
Wil je advies en begeleiding in het proces van je creatieve proces? Dat kan individueel of in een klein groepje. Je krijgt gerichte spel en regieaanwijzingen zodat je zelfstandig verder kunt in je maakproces. Begeleiding op afspraak. 
Locatie: Aldo poppentheater in Utrecht  (en op je eigen locatie!)

 

Weekendworkshop: Ontwikkelen van een eigen voorstelling met poppen.
lepel
Deze cursus is bedoeld om je verder te helpen in het verkennen en uitvoeren van ideeen om een eigen verhaal of theaterstuk met poppen of figuren te maken. Heb je al een of meerdere poppen of ben je bezig met het maken ervan en wil je ondersteuning en imput bij het uitwerken van het verhaal? Dan is deze weekendcursus wat je nodig hebt.  
 
Datum: Zaterdag en zondag 4 en 5 november'17. 
Tijden:  half 11 tot half 5. 

Kosten: 135,- incl btw. Korting: 25,- voor NVP-leden, studenten en minima.  Informatie en reserveren: Ina Geisler/Aldo theater; info@aldo.nl of bel: 06-10783033.

  Kennismaking met poppenspel 16+ 

Je wilt meer te weten komen over hoe je om moet gaan met poppen of figuren omdat je b.v. een eigen pop hebt gemaakt en nu wilt leren bespelen of omdat je een pop hebt gekregen en deze wilt leren bespelen. In deze workshop komt het bespelen van allerlei soorten poppen aan bod. Het is een echte doe-dag. Neem dus vooral zelf ook je eigen pop mee. 

Data: Zaterdag 23 september van 10.30 tot 16.00 uur, incl. lunch. (30 sept. vervalt.) 
En: zondag 26 november:   van 10.30 tot 16.00 uur.  

Reserveren bij Ina Geisler; info@aldo.nl of bel: 06-10783033
Kosten: 65,- euro. Korting: 5,- voor NVP-leden, studenten en minima. (bij twee workshops korting van 10,00 euro.) 
Tijd: 10.30  tot 16.00 uur  
Locatie: Aldo poppentheater in Utrecht.
 

Een eigen voorstelling maken: ' Gevonden voorwerpen of andere poppen-art.'

In totaal krijg je 21 lesuren om aan je eigen voorstelling te werken, die je aan het eind ook voor publiek gaat opvoeren. (als je dat wilt tenminste!) Uiteraard werk je voor jezelf ook nog de nodige uren aan je voorstelling. Denk aan een oude doos met liefdesbriefen van je ouders; of andere dingen uit het verleden. Of gevonden voorwerpen of souveniers van je vakantie's! Haal het uit de koffer of de oude doos en geef het nieuw leven en een eigen, boeiend verhaal. Maak er een theatraal poppentheaterstuk van of werk met objecten. Natuurlijk mag je ook poppen gebruiken die je nog hebt of zelf gaat maken!
Aan bod komen: een persoonlijk verhaal maken en vertalen naar object of poppentheater. Acteren en verhalenvertellen. Hoe maak ik een koffer of klein decor? Opbouw en mise en scene van een eigen voorstelling.

Data en tijden in overleg. In het najaar van 2017 en begin 2018 bij minimaal drie aanmeldingen. 
Kosten: 275,-  Korting: 25,- voor NVP-leden, studenten en minima. 
In het Aldo poppentheater, De cursus gaat door bij minimaal 3 deelnemers. 

Trainingen Spel en poppenspel op maat: (voor groepen vanaf 5 personen) 
Voor basisscholen, voorscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen zijn diverse trainingen Spel en poppenspel ontwikkeld voor leerkrachten en pedagogische medewerkers en alle belangstellenden. Kijk voor meer informatie op: www.inageisler.nl 

Speciaal trainingsaanbod 'It's alive'voor improvisatiegroepen en theatersporters.
Kijk onder trainingen op: www.inageisler.nl

Alle prijzen zijn incl. btw en koffie en thee. Nieuwe prijslijst is geldig vanaf jan 2017. 
De workshops en cursussen zijn in het Aldo poppentheater op de Adriaen van Ostadelaan 54 in Utrecht .Tenzij anders vermeld, ze kunnen ook op elke gewenste locatie gegeven worden zoals op scholen of buurthuizen! Er is betaald parkeren in de buurt. Goed bereikbaar met openbaar vervoer: bus 8 halte Diaconessenhuis.